Mille “Prevcanje” feuille (poklon Petru Prevcu)

Evforija te dni vlada v Sloveniji. Peter Prevc zmaguje kot za stavo in za trenutek se je nehalo govoriti o beguncih, krizah in podobnem in kar naenkrat je tema samo ena. Peter Prevc. Oziroma na novo izumljena beseda “prevcanje”, ki se jo te dni poslužujejo prav vsi. In takoj, ko sem jo slišala, sem že videla tole sladico, postavljeno v liniji Petra Prevca.

To, da naši športniki iz naše male Kure premagujejo velesile takšnih in drugačnih športov je veliko. Da zmaga Prevc (ali pa sta kar dva na prvih dveh stopničkah), ki se je na prizorišče pripeljal po dolgi vožnji s kombijem in ne nekdo iz sosednjih držav, ki ga je dostavil helikopter je veliko.Če jim pri tem “pomaga” še bog vetrov (če povzamem reportejevo mnenje, je ta sigurno Nemec 😉 je stvar še toliko težja. Fantje imajo talent in ogromno treninga. In ker morajo biti skakalci peresno lahki, se lahko mi na kavču bašemo namesto njih, navijamo in se deremo. Naš triletnik je nor na Petra. Ne glede na šport, ki ga gleda, navija za Petra Prevca. Tako, da v naši hiši si je zaslužil vsaj sladico poimenovano po njem.

Sestavine:
  • 1 paket listnatega testa
  • 2 rumenjaka
  • 500 ml mleka
  • 80 g sladkorja
  • polovica vanilijevega stroka
  • vanili sladkor
  • 40 g gustina
  • 250 g sladke smetane (ne uporabite rastlinske!)
 
Postopek:
Listnato testo narežite na daljše palčke in ga položite v pečico na 210 stopinj. Mille "prevcanje" feuille Pecite ga, dokler ne postane svetlo rjave barve. Jaz sem svojega pekla 12 minut. Pa, če bi ga vzela kako minutko prej ven, ne bi bilo nič narobe. Mille "prevcanje" feuille   Med tem skuhamo vanilijevo kremo. 4 dcl mleka zavremo, medtem pa v skledi zmešamo preostal deci mleka, jajčna rumenjaka, gustin, sladkor in vanilijo. Mille "prevcanje" feuille Pri mešanju bodimo res temeljiti, da nam ne ostanejo grudice. Mille "prevcanje" feuille Zmes nato vmešamo v vroče mleko, tik preden zavre in vse skupaj mešamo toliko časa, da dobimo gosto kremo. Mille "prevcanje" feuille Jaz sem jo prelila na krožnik in jo pokrila s folijo, da se na vrhu ni naredila skorjica. Mille "prevcanje" feuille Ko je krema hladna ji vmešamo še stepeno sladko smetano. Mille "prevcanje" feuille Na krožnik z nožema "oblikujemo" smuči, nanje položimo kremo, tako v poševni smeri, da je spredaj višje kot zadaj in nanjo položimo pečeno testeno palčko. Nanjo položimo narezane jagode in postrežemo. Mille "prevcanje" feuille Dober tek!