Gostilna Vitranc

Sankanje v Kranjski Gori nas je izmučilo in postali smo lačni,.. kam iti jest? Hm, radi imamo kmečko hrano, domačo hrano, sploh po takem dnevu kot je sankanje.

Najprej smo imeli družinsko kosilo z dvema razigranima troletnikoma in če nas niso vrgli ven, potem so že potrpežljivi in pravi za nas. Ko pa smo dobili na mizo še krožnike, smo bili pa navdušeni do konca.

Naj povem, da smo jih obiskali kar dvakrat in ker nas je bilo kar precej in smo se odločili za preizkušnjo različnih jedi, boste dobili občutek kako dobro se pri njih je.

Ker je najprej treba zadovoljiti otroke, je prijazna natakarica prinesla otroški krožnik s špageti bolognese…ker čez makarone jih ni!

 

SpagetiBolognezeVitranc

Testenine so bile ravno prav kuhane, omaka pa domača, brez tistega umetnega priokusa.

Mi smo začeli s predjedmi.

Tatarski biftek narejen samo za nas, ki je bil res okusen.

TatarskiBiftekVitranc

Ajdova kaša z jurčki, ki je pri nas nekako bolj redko na meniju, saj nismo preveliki ljubitelji. Še mož jo je pohvalil, ki je proti ajdi, odkar je bil na japonskem in imel cel meni narejen samo iz ajde. Res je bila dobra.

AjdovaKasazJurckiVitranc

Od vseh jedi, pa čeprav smo res poskusili veliko paleto, nas je pa prav vse najbolj navdušila rižota s šparglji, tartufi in govejim filejem. Zadetek v polno, vam povem.

RizotaStartufiVitranc

Testenine z dimljenim lososom večkrat pripravim tudi doma, saj nam je losos všeč in prav želela sem poskusiti, saj veste, za primerjavo. Bile so izjemo kremne in okusne. Blizu mojim 😀

Testetine Z lososom Vitranc

 

Poskusili smo le česnovo juho, ki je bila lepo krema, mogoče z malo premalo okusa po česnu in za odtenek preredka, a vseeno ena boljših kar sem jih jedla.

 

Česnova Juha Vitranc

Počasi smo se lotili glavnih jedi. In tukaj so se mnenja o tem, kaj je najboljše začela kresati.

Najprej moj favorit. Račka v pomarančni omaki. Meso se je topilo v ustih, sladkoba pomarančne omake, pa je vse skupaj dvignila na neko drugo raven. Če so zraven še štruklji, je zame krožnik popoln. Odlično, sedi 5 😉

Račka s pomarančno omako Vitranc

 

Zmagovalni krožnik mojega moža je bila jagnječja krona s timijanom in krompirjeva priloga. Nismo ljubitelji jagnjetine, a je rekel, da bi jo  z veseljem pojedel še večkrat, če bila pripravljena takole.

Jagnječja krona s timijanom Vitranc

Moj ata bi izbral pa svinjsko ribico v slivovi omaki. Rekel je, da se mu je ribica stopila v ustih in  če on pohvali slivovo omako, je bila odlična, brez debate.

Svinjska Ribica V slivovi omaki Vitranc

Za konec pa se prijateljev must have. Dunajski puranji in pražen krompir. In naj povem, da je bil tole daleč najboljši pražen krompir, kar sem jih jedla. Z naskokom najboljši. Mislim, da bi lahko tale gostilna zaslovela z njim.

Dunajski in prazen krompir Vitranc

 

Komaj smo še dihali, a brez sladice pa vseeno ne gre. Ker je bil štrudelj še v pripravi, smo se odločili za panna cotto, orehove štruklje in najboljšo odločitev po mojem okusu čokoladni soufle z vanilijevim sladoledom.

Panna cotta Vitranc

 

Orehovi štruklji Vitranc

Čokoladni sufle Vitranc

Vse skupaj smo pomazali in res smo se odlično najedli.

Čeprav ponavadi naprej pomisliš, aha, gostilna v hotelu že ne more biti kaj prida in še drago je, boste tukaj izredno lepo presenečeni. Cene so Kranjski Gori primerne, a se lahko za dobrih 20 eur na osebo kar precej najeste z več kot eno jedjo.

Torej otroci, bomo še šli jest v Gostilno Vitranc?

ObraziVitranc