Malinov sufle

Tale malinov sufle se mi kotali po glavi, odkar sem enkrat gledala oddajo avstralskega kuharja samouka Billa Grangerja, ki je danes eden večjih kuharskih mojstrov. Njegovi recepti so preprosti in tudi tale je izjemno preprost. Zapomnila sem si predvsem to, da je dejal, da se ne more ponesrečit in da čisto vsakemu uspe. Sufle, pa vsakemu uspe? Te besede načeloma ne sodijo v en stavek. To vam bo zatrdil vsak kuhar amater. In tale je nam krasno uspel, me pa zanima, kako bo šlo vam 😉

Sestavine so res enostavne in če imate maline, ga lahko naredite mimogrede, pa še navdušil bo tako goste kot domače. Sufleji, so nasploh taka sladica, ki navadno navdušijo. Ko ga vzameš iz pečice je krasen, okus je tak puhast in res je nekaj posebnega. Tale malinovček je še zelo osvežilen, a jaz še vedno prisegam na čokoladnega, ki vam ga enkrat serviram tukaj na blog. Potem se boste šele oblizovali 😉

Sestavine:
  • maslo za premaz posodic
  • 200 g malin (jaz sem imela zmrznjene, če imate sveže jih seveda nadomestite z njimi)
  • 115 g sladkorja v prahu
  • mešanica 2 žlic koruzne moke in dveh žlic vode
  • 4 beljaki
Postopek:

Posodice namažemo z maslom in jih potresemo s sladkorjem v prahu in jih damo na hladno vsaj za 20 minut. Nato jih vzamemo iz hladilnika in postopek ponovimo, ter jih damo v hladilnik še za toliko časa, dokler masa ne bo pripravljena. 

Malinov sufle

Maline damo v multipraktik, ali jih s paličnim mešalnikom "zmečkamo" v malinov pire. Damo jih v kozico in jim primešamo polovico sladkorja v prahu. Pustimo na ognju, da zavre, nato primešamo moko z vodo in odstavimo z ognja. Nato mešamo, dokler se moka ne razpusti. Maso ohladimo.

Malinov sufle

Beljake zmešamo do polovice, nato jim dodamo preostalo polovico sladkorja in jih zmešamo do konca v svetlečo maso. Zmešamo jih z ohlajenimi malinami in maso nadevamo v posodice. Maso nato zravnamo z nožem ali žlico, da dobimo ravno površino.

Malinov sufle

Malinov sufle

Pečemo od 12 do 14 minut na 170 stopinj, oziroma, da se vrh lepo zapeče in sufle dvigne.

Malinov sufle

Potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo takoj.

 

Dober tek!

1 komentarjev na recept "Malinov sufle":
  • ana 17/02/2014 at 00:15

    a bejž kk so ti ratali!!!!