Velikonočne košarice

Mami angino, otrok pa vnete oči. Tako se je začel naš teden. To bi mogli prepovedat, da so mame malih otrok bolne. Pa naj se javi mami, ki se ne strinja!

Moj mali fant je sicer pozoren kot je, iskal možnosti, kako pomagat bolni mami. Je bil prav posrečen. Mami pojdi si roke umit, bo takoj boljše 😀

No, kakorkoli, “pregurala” sva do sredine tedna, oba kolikor toliko zdrava in glede na to, da je zunaj močno pihalo, sva sprehod in nabiranje forzicije za okras in osvežitev kuhinje preložila in raje ustvarjala kar v kuhinji.

Velika noč je pred vrati in te krasne male košarice so ravno prav za polepšat mizo za praznične dni. Pa še noro dobre so!

Ker je fajn poleg klasike dodati še kaj novega.

Kaj pa vi, ste že pobarvali pirhe? Mi ne odstopamo od naravnih barv čebule in terana. Naravno in najlepše!

 

 

Sestavine:
  • 200 g kokosove moke
  • 3 beljaki
  • 3 žlice sladkorja v prahu
  • 200 g čokolade
  • 1 dcl sladke smetane
  • 1  košček masla
Za jajčka, ki jih postavimo na vrh košaric lahko uporabite ostanke tičino mase, obarvan marcipan ali kupite bonbončke v obliki jajčk.  
Postopek:
V skledi z metlico stepemo beljake, dodamo sladkor v prahu in kokosovo moko. Velikonočne košarice Maso nadevamo v male modelčke za muffine in jo s prsti razporedimo v obliki košarice. Velikonočne košarice Pekač nato postavimo v ventilatorsko pečico segreto na 160 stopinj za 10 minut. Oziroma, dokler se robovi ne obarvajo rahlo rjavo. Velikonočne košarice Medtem naredimo čokoladni ganache. V vodni kopeli segrejemo smetano in na koščke zdrobljeno čokolado in mešamo toliko časa, da dobimo gladko kremo. Dodamo še košček masla, da se krema lepše sveti. Velikonočne košarice Nato posodo odstavimo in jo mešamo na pultu toliko časa, da se nazaj zgosti oziroma nastane takšne gostote, kot je želimo za našo kremo. V vsako košarico nato nadevamo žlico čokoladne kreme. Velikonočne košarice Na vrhu košaric nadevamo še pripravljena jajčka.  In pazite, da še preden jih postavite na mizo ne pridejo do njih čoko tatovi. Velikonočne košarice   Dober tek!