Solata iz leče

Pri naši hiši so stročnice najredkeje uporabljeno živilo. Žal je tako. Moja fanta bijeta bitke za grah, za stročji fižol se še nekako največkrat odločimo. Navaden fižol je edina hrana, ki je nobeden od naju res ne mara. Jaz jih imam še kar nekaj na seznamu, moj dragi se pa večino razen fižola, vampov in jetrc vsega loti. In takšne imamo tisti za štedilnikom najraje.

Enkrat sem se že lotila enolončnice iz leče, pa smo jo kar pridno pojedli, tokrat pa sem se ponovno lotila priprave te solatke, ki smo jo jedli pri Azri.

Kaj je najlepše pri njej. Odpremo hladilnik in namečemo notri kar imamo. Lahko je glavna jed, priloga ali večerja. Pripravljena je v hipu in dandanes so takšne jedi najbolj praktične.

Sestavine:
  • 1 konzerva vložene leče (jaz sem uporabila znamko despar) lahko jo skuhate tudi sami
  • 1 večja rdeča paprika
  • 2 srednje veliki šalotki
  • kos sira (po občutku)
Če boste solato ponudili za glavno jed, lahko dodate hladno govedino iz juhe, popečenega piščanca ali še kakšen kos druge zelenjave. 
Postopek:
Lečo odcedimo in speremo. Solata iz leče Na drobne kockice narežemo papriko, sir in šalotko. Solaza iz leče   V mešanico vsujemo lečo, vse skupaj zabelimo s kisom, olivnim oljem in soljo. Solata iz leče Dober tek! Solata iz leče