Piškoti z arašidi in koščki čokolade

Ko bi nekaj sladkega, pa so pošle še zadnje zaloge tistih lanskih miklavžev in čokoladnih zajčkov, ki so jih otroci dobili za praznike, je čas za akcijo. Če slučajno tisti trenutek gledaš tipičen ameriški film in se glavna junakinja neustavljivo baše z “chocolade chip cookies”, dileme o tem, kaj bomo danes pekli ni več. Ob iskanju najboljšega recepta, lahko mimogrede mine ura, ali dve. Pomaga, če imaš za porabiti še lonček arašidovega masla, ki v omari že nakaj časa čaka, da se ga bo kdo usmilil. No, saj ne, da je bilo takšen recept kaj lažje najti, saj se moraš odločiti, med rahlimi, hrustljavimi, mehkimi in milijon drugih možnosti, a na koncu sem izbrala recept. Mu dodala nekaj svojega in voila.

A veste tisto, ko nekaj iščeš, ni nikjer, potem, ko pa ti narediš,… no, ta teden recepti za tele piškotke kar dežujejo po internetu. 🙂

Sestavine:
  • 250 g arašidovega masla (1 kozarec)
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 150 g rjavega sladkorja
  • 2 jajci
  • 2 žlici masla
  • 250 g čokolade (jaz sem uporabila 1 mlečno milko in preostalo količino čokolade za kuhanje)
  • 190 g moke (jaz sem polovico oziroma 90 g moke nadomestila z grobo mletimi arašidi)
  • žličko sode bikarbone
  • 2 žlici hladne vode
V original receptu, se uporabi samo polovico arašidovega masla, za preostanek pa uporabimo navadno maslo.    
Postopek:
Nasekljamo ali zmeljemo čokolado (bolje, da jo nasekljamo, da dobimo večje koščke) in arašide. Piškoti z arašidi in koščki čokolade V skledi zmešamo moko in sodo ter jima dodamo še čokolado in arašide. Z mešalnikom penasto umešamo jajca in sladkor. Piškoti z arašidi in koščki čokolade Nato vmešamo še oba masla. Piškoti z arašidi in koščki čokolade Dodamo suhe sestavine in dobro premešamo. Če je masa pregosta, ji dodamo hladno vodo. Jaz sem potrebovala 2 žlici. Piškoti z arašidi in koščki čokolade Premešamo in z žlico na peki papir položimo "kupčke", ki jih nato sploščimo v piškotke. Piškoti z arašidi in koščki čokolade Če želite, da so zunaj hrustljavi in znotraj še malo mehki (jaz sem pustila kar "kupčke"), jih pecite na 220 približno 5 do 8 minut. Oziroma, dokler se čokolada še ne žge. Za takšne prave piškotke, pa pecite v pečici ogreti na 180 stopinj od 10 do 12 minut. Dober tek!