Nutelin čips

Konec morja, konec počitnic, čas za nove recepte. In ker je padel dogovor o celodnevnem izletu na Pokljuko, je bilo treba speči nekaj za pod zob. Poleg kruhovega venca smo rabili še nekaj, da nas bo napolnilo z energijo pred pohodom. In tale nutelin čips, ali nutelini upognjenci, če vam je ljubše, so bili ravno pravi za to.

Drugače bi vam pisala o dobrih in slabih straneh nutele ali katere druge sestavine, tokrat pa vas raje povabim na ogled Pokljuške soteske. Priznam, brez zakladkanja in vztrajnih prijateljev je ne bi videla od blizu. In to bi bila res škoda. Človek kar ne more verjeti, kakšne sposobnosti ima mati narava.

Vam prilepim še slikco, da boste videli o čem govorim.

Pokljuška soteska

 

Sestavine:
  • 100 g lešnikov
  • 70 g masla
  • 4 beljaki
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 60 g moke
  • 200 g nutele
Postopek:
Najprej se lotimo praženja lešnikov. Pekač obložimo s peki papirjem in nanj stresemo cele lešnike, jih postavimo v pečico in pečemo 15 minut na 160 stopinjah. Nutelin Čips Lešnike nato zavijemo v čisto kuhinjsko krpo in jih tremo drug ob drugega, da njihova rjava kožica odstopi. Nato jih damo v plastično vrečko, vzamemo kladivo za tolčt meso, ali valjar, ter lešnike zdrobimo na majhne koščke. Nutelin Čips V kozici na šibkem ognju stopimo maslo. v večji skledi stepemo sneg iz beljakov in sladkorja v prahu. Snegu dodamo še moko, stopljeno maslo in nutelo. wpid-IMG_3349_Blog_Content.jpg Na pekač damo peki papir in nanj z žlico razporedimo kupčke iz pripravljene mase. S spodnjo stranjo žlice jih sploščimo v tanke kroge. Nanje posujemo zdrobljene lešnike in jih damo v že vročo pečico in jih pečemo od 6 do 8 minut, oziroma, če so debelejši, jih pustimo 10 minut. Nutelin Čips Pečene piškote vzemite iz pečice in jih hitro še vroče položite v pripravljen kozarec, da dobijo obliko upognjenega čipsa . V kozarcu jih ne pustimo dlje od minute, dveh, da ne postanejo gumijasti. Nutelin Čips Če želite hrustljave piškote, jih pustite zunaj, če pa so vam ljubši mehkejši, jih zaprite v škatlo in ostali bodo mehki. Nutelin ČipsNutelin Čips Dober tek!    
1 komentarjev na recept "Nutelin čips":
  • Helena 26/08/2015 at 21:08

    Več kot odlični…toplo priporočam vsem navdušencem nad Nutello 🙂