Čokoladna trojka

Naš najljubši hobi nas od časa do časa nažene v naravo za kar konkretno število ur. In včeraj je bil eden takšnih dni. Čeprav naslednji dan, po 12tih urah stanja na nogah, fizičnih in psihičnih naporih (saj ni tako hudo kot se bere),  najprej s prsti na nogah pomigamo, da preverimo, če smo sploh še živi, si takih dni želimo čim več. Ker važna je družba. In mogoče misel na to, da lahko naslednji dan brez slabe vesti poješ kos (dva, tri,…) te božanske čokoladne stvaritve. Vsekakor bi je bili vsi včerajšnji “sotrpini” izredno veseli, eni za trud in drugi za ohladit glave. 

Za ta prekrasen desert rabite le 3 stvari. Zato je primerna tudi za začetnike. In čokoholike. 😉 

Jaz jo posvečam dragi prijateljici, ki 1. aprila praznuje rojstni dan. Draga Katarina, vse najboljše! 

 

Sestavine:
  • 8 jajc
  • 250 g masla
  • 500 g temne čokolade (lahko uporabite tudi katero drugo vrsto čokolad. Jaz sem imela le 200 g temne čokolade, pa sem dodala že 100 g takšne s pomarančo in tri žlice nutele. Tako, da lahko čarate ;))
Postopek:

Vzamemo večjo skledo, ter v njej stepemo jajca. Mešalnik prižgemo na visoko hitrost in mešamo dobrih 5 minut, oziroma toliko časa, da se količina podvoji. 

Čokoladna trojka

Pečico prižgemo na 160 stopinj, pekač oziroma posodo (ki naj bo primerna za v pečico), s premerom 20 pa dobro namažemo z maslom, ter jo postavimo v hladilnik. Nato postopek ponovimo in namaščeno posodo posujemo še s kakavom ali sladkorjem, da torto lažje odstranimo. 

Nad paro ali v mikrovalovki raztopimo maslo in čokolado. 

Čokoladna trojka

Stopljeno čokolado previdno, po žlicah vmešavamo v jajčno zmes (če bi dali vso vročo čokolado naenkrat, bi dobili čokoladna vmešana jajca). Na koncu dobro premešamo.

Čokoladna trojka

V večjem pekaču ali posodi, ki je primerna za v pečico in ima premer okrog 26 ali 28, se pravi, da je malo večja od prejšnje, zavremo vodo. 

Nato v manjšo posodo, ki je v tem primeru naš pekač, nalijemo maso, ter posodo previdno položimo v kopel, ki smo jo pripravili v večji posodi. 

Čokoladna trojka

Obe posodi ali pekača previdno postavimo v pečico in pečemo 30 minut, oziroma toliko časa, da se po celotnem kolaču naredi rahla skorjica. 

 Čokoladna trojkaPosodo pustimo , da se ohladi na sobno temperaturo in torto "obrnemo" iz posode.

 

Čokoladna trojka

Kolač ohladimo. In primerno okrasimo s sladkorjem v prahu ali sadjem. 

Dober tek!