Pirine blazinice s korenčkom in marmelado

Za pusta. Ker je poplava receptov za krofe na vseh forumih in klepetalnicah, letos so posebej moderni bio, presni, krofi v pečici,…in ravno zato vam jaz ponujam recept za tele preproste blazinice. Z malo domišljije jih oblikujete v srčke in so krasno pustno valentinovo presenečenje. Piškotki so res enostavni za narediti, tako, da vam pri peki lahko pomagajo tudi vaši najmlajši. Veselje bo neizmerno,..vsaj pri nas je tako. Priznam, da me to veselje drži pokonci,  ko je po peki treba posesati in pomiti kuhinjo.

Če zanemarimo količino masla, so zaradi korenja in pirine moke, tele blazinice dokaj lahka in manj redilna sladica. Piškotkov pride kar precej, tako da bo sladkanje trajalo dlje časa. Pa še v hladilniku počakajo,…če jih prej ne zmanjka 🙂

Prav lepo je obujati recepte babic, sestre Vendeline in podobnih že razpadlih kuharskih knjig in jim z malimi spremembami dati svoj podpis.

Krofom se pa tako ali tako v prenatrpanih supermarketih, pekarnah in ostalih trgovinah ne boste mogli izogniti. Le privoščite si kašnega. Otročki s sladkornimi brki so res najlepše maškare.

Naj vam teknejo!

Sestavine:
  • 500 g pirine moke
  • 250 g masla
  • 250 g korenčka
  • po želji vanilijev sladkor
  • marmelada (vseeno kakšno, važno je, da je gosta, da vam ne steče iz blazinic)
Postopek:
V večjo skledo presejemo moko, ji dodamo nariban korenček, vanili sladkor, ter na kocke narezano maslo (naj bo sobne temperature, ali pa ga segrejte). Pirine blazinice s korenčkom in marmelado Vse skupaj dobro zgnetite v homogeno maso. Če je pregosta, ji dodajte žlico ali dve vode. Pirine blazinice s korenčkom in marmelado Razvaljajte na pol centimetra debelo in iz testa s poljubnim kozarcem ali modelčkom izrežite kroge ali srčke. Pirine blazinice s korenčkom in marmelado V vsakega dodajte malo marmelade, ga zaprite in z vilico po robovih odtisnite vzorec. Pirine blazinice s korenčkom in marmelado Pirine blazinice s korenčkom in marmelado Postavite jih na pekač, obložen s peki papirjem in jih pecite od 15 do 20 minut v pečici ogreti na 180 stopinj. Pirine blazinice s korenčkom in marmelado Ko dobijo barvo, jih damo iz pečice, jih preložimo na krožnik in jih potresemo s sladkorjem v prahu. Pirine blazinice s korenčkom in marmelado Dober tek!