Ohrovtovi zvitki z zelenjavo in filejem trske

Danes je tisti dan, ko pustni, norčavi čas zamenja čas posta. Norčije in maske pospravit za eno leto, in razmišljat, čemu bi se morali odpovedati v tem postnem času. Naj bo letos tisto leto, ko bodo res vsi sneli svoje maske. 😉

Torej, ker nismo ne vem kako katoliško naravnana družina, se tega 40 dnevnega posta ne držimo ne vem kako. Ampak vedno, že od malega, smo na pepelnično sredo jedli ribe. Babi je itak vedno naredila najboljše. In tako je ostalo še meni.

Čeprav mi je prijateljica, ki je bolj “cerkvena” kot mi, povedala, da pravi post ni namenjen odstranitvi mesa iz jedilnika ampak bi se naj teh 40 dni odpovedali nečemu, kar imamo radi. In če samo pomislim, da bi mogla dati stran npr. čokolado za 40 dni, me kar zmrazi,.. no, škodilo mi pa ne bi, vem 😉

Smo pa danes jedli brezmesno kosilo, in to odlično. Vsaj nekaj 😉

In jedli smo ga na posebnih krožnikih. Krasni krožniki z nežnim vzorcem rožic so iz keramike Bahor iz Topolšice. Vse kar prihaja izpod njihovih rok je iz srca, z ljubeznijo in z veliko mero dobre volje. Vsi njihovi izdelki so čarobni in Nika s celo ekipo je prava mojstrica. Kaj počnejo in koliko so srčni, lahko preverite tukaj  in tukaj.

Sestavine:
  • Srednje veliko ohrovtovo glavo
  • 3 fileje trske (okrog 600-700 g)
  • 2 korenčka
  • pol pora
  • 1 strok česna
  • 1 žlička limonine trave
  • sol
  • poper
  • olivno olje
Postopek:
Najprej si pripravimo ohrovtove liste in jim odrežemo sredico. Ohrovtovi zvitki z zelenjavo in filejem trske Ribje fileje pregledamo za kosti in jih narežemo na kocke. Nasekljamo tudi por in korenček. Ohrovtovi zvitki z zelenjavo in filejem trske Na olju prepražimo por in korenje, da posteklenita, nato dodamo ribo. Solimo, popramo, dodamo česen in limonino travo ter pražimo na zmernem ognju 5-8 minut, da se riba popeče in korenje malo zmehča. Ohrovtovi zvitki z zelenjavo in filejem trske Med tem ohrovtove liste blanširamo za 2-3 minute v kropu, da se omehčajo. Nato jih prelijemo z mrzlo vodo in si jih pripravimo, da bodo pripravljeni za polnjenje. Na vsak list nato damo eno do dve žlici ribjega nadeva, odvisno od velikosti ohrovtovega lista in ga zvijemo kot sarmo. Ohrovtovi zvitki z zelenjavo in filejem trske Pripravljene zvitke nato postavimo v soparnik, ali za to primerno cedilo. Če soparnika nimate, lahko zavitke daste kuhati tudi kar v krop, vendar jih tesno stisnite eden zraven drugega, da se med kuhanjem ne razvijejo. Kuhamo med 8 do 10 minut odvisno od velikosti zvitkov. Ohrovtovi zvitki z zelenjavo in filejem trske Ponudimo s solato ali/in pečenim krompirjem. Pa še ena slika, kjer se vidi kako lepi so krožniki. Ohrovtovi zvitki z zelenjavo in filejem trske   Dober tek!