Jogurtove palačinke s svežim sadjem

Tiste ameriške, s katerimi se bašejo v ravno tistem filmu, ki ga gledate zvečer in po možnosti, še ravno tedaj, ko ste na dieti. Sigurno, ste si vsaj enkrat rekli, da te palačinke si pa vsekakor zaslužite. Če se ne poznajo na stegnih Rachel, Phoebe ali Carrie, se ob dveh očenaših mogoče ne bodo poznale tudi vam.

Jaz sem jih tokrat s pomočjo dveh kuharskih pomočnikov naredila kar na morju. Zunaj pred prikolico, da so vsi zavistno pogledovali k naši mizi.

Prvi dve bosta mogoče malo bolj podobni šmornu, z vajo, pa vam krasne okrogle palačinke ne uidejo.

Američani jih na krožnik polagajo eno vrh druge, po vrhu jih prelijejo z javorjevim sirupom in jih nato režejo in jedo kar vse naenkrat.

Jaz sem jih ponudila raje z malinami in borovnicami. Potresene s sladkorjem v prahu so zmanjkale v trenutku, čeprav lačnim gledalcem nismo odstopili niti ene.

Recimo takole, čeprav so bile tele ameriške palačinke pregrešno dobre, bodo pri nas še vedno večkrat na mizi tiste naše “crepes” z nutelo ali domačo marelično marmelado.

Sestavine:
  • 2 jogurtova lončka moke
  • 2 jogurtova lončka jogurta (tekočega)
  • 2 jajci
  • 1 pecilni prašek (lahko ga nadomestite s sodo bikarbono)
  • 2 žlički sladkorja
Postopek:
V večji posodi zmešamo jajca in jogurt. Moko, pecilni prašek in sladkor zmešamo v manjši posodi in pretresemo k jajčni zmesi. Z metlico dobro premešamo (brez slabe vesti pa jo lahko nadomestimo z "mikserjem". Tako, se bomo sigurno znebili vseh morebitnih grudic). Jogurtove palačinke s svežim sadjem Pripravimo ponev in jo naoljimo s koščkom masla ali s koščkom papirnate brisače, ki smo jo namočili v olju. Jogurtove palačinke s svežim sadjem Na vročo ponev nato dajemo nekje polovico zajemalke mase in pustimo peči toliko časa, da se na vrhu naredijo zračni mehurčki (približno 2 minuti), nato palačinko obrnemo in jo pečemo še na tej strani minuto, do dve, oziroma, dokler ni lepo rjavo zapečena. Jogurtove palačinke s svežim sadjem Ponavljamo, dokler ne zmanjka mase. Jogurtove palačinke s svežim sadjem Ponudimo jih s sveže opranimi malinami, borovnicami ali drugim sezonskim sadjem. Potresemo še  s sladkorjem v prahu in postrežemo. Ponudimo jih s sveže opranimi malinami, borovnicami ali katerim drugim sezonskim sadjem. Potresemo še sladkor v prahu in postrežemo.   Dober tek!